Šķiršanās – tas nav viegls process, tāpēc parasti ir grūti pieņemt lēmumu par to, vai esi gatavs iet tam cauri, varbūt Tev vai Tavam partnerim ir uznācis tikai mirkļa vājums, kuram varat tikt pāri, bet varbūt attiecībās ir tik daudz negatīvu notikumu un emociju, ka ir laiks doties katram uz savu pusi. Ja Tevī mīt dilemma – palikt kopā vai šķirties un Tu baidies pieļaut kļūdu, pieņemot nepareizu lēmumu, ieskaties šajā rakstā, kurā centīsimies norādīt, uz kādiem jautājumiem Tev ir jāatbild, kādas lietas jāapsver, lai nonāktu pie skaidrības, vai tiešām ir pienācis laiks šķirties no sava pašreizējā partnera.

bēda

1. Vai Tev vēl joprojām ir jūtas pret savu partneri?

Daudziem cilvēkiem, kuri apgalvo, ka vēlas šķirties, joprojām ir stipras jūtas pret savu partneri, neskatoties uz strīdiem, attiecībās bieži pastāv intimitāte un tuvība. Ja tā ir arī Tavās attiecībās, būs labāk, ja sākotnēji mēģināsi izrunāties ar partneri un kopīgi piestrādāsiet pie attiecībām pirms gala lēmuma pieņemšanas par šķiršanos.

2. Vai Tu esi tiešām gatavs šķirties, varbūt tie ir tikai draudi?

Bieži vien tiek attiecībās cilvēki izsaka viens otram draudus – “Es iešu projām” dažādu iemeslu dēļ, piemēram,
Dusmās, strīdu laikā vai izjūtot lielu vilšanos;
lai iegūtu kontroli pār otru personu;
lai otrs uztvertu nopietni, ka vēlies reālas pārmaiņas attiecībās vai laulībā;
lai tiešām norādītu, ka attiecības pavisam drīz beigsies.
Cilvēki, kas pastāvīgi draud šķirties, zaudē uzticību sev un savam partnerim. Ja Tu vēlēsies tikai izteikt draudus, lai otrs maina savu uzvedību vai attieksmi, turpretī Tavs partneris būs gatavs šķirties, regulāri dzirdot draudus, otrs cilvēks var savā prātā domāt: “Jā, es tiešām vēlos noslēgt šo dzīves periodu, turklāt arī otrs cilvēks ir mierā ar to.” Attiecīgi pārdomā, vai Tavi draudi, ka vēlies izbeigt attiecības, ir patiesi!

roses

3. Vai katra saruna pārvēršas cīņā?

Vai Tavu attiecību gadījumā nav svarīgi, par kādu tēmu Tu runā ar savu partneri, vai saruna ir par naudas jautājumiem, kopīgajiem draugiem, radiniekiem, filmām, jūsu starpā izvērsīsies diskusijas? Ja Tu jūti, ka katra saruna izvēršas boksa ringa līdzvērtīgā cīņā, attiecības tuvojas izskaņai.

4. Vai jūs runājat par kopīgiem nākotnes plāniem?

Attiecību sākumā jūs runājāt par kopīgu nākotni, piemēram, kopīgu atvaļinājumu, savlaicīgi iegādājāties biļetes uz teātra izrādēm, koncertiem, apspriedāt mājdzīvnieka iegādi, vēlamos bērnu vārdus, kur jūs gribētu dzīvot nākotnē utt., savukārt šobrīd jūs pat neplānojat, ko kopīgi darīsiet šajā nedēļas nogalē, nemaz nepieminot mēnesi vai gadu? – Ja esat pārtraukuši plānot savu nākotni, iespējams zemapziņā vairāk nevēlaties pavadīt laiku kopā viens ar otru.

beda2

5. Vai citi cilvēki Tev šķiet daudz interesantāki un pievilcīgāki par Tavu pašreizējo partneri?

Ja jūs patiesi esat zaudējuši jūtas viens par otru, Tevī var rasties neizskaidrojama interese par cilvēkiem, kurus redzi ikdienā, piemēram, veikala pārdevēju, darba kolēģi utt., kuri Tev līdz šim nekad nav likušies pievilcīgi.

6. Vai Tu labāk izvēlies pavadīt laiku vienatnē nekā ar savu partneri?

Padomā, cik daudz laika pavadāt kopā pēdējo mēnešu laikā! Ja līdz šim esat pavadījuši daudz laika kopā, bet šobrīd iekšēji sliecies meklēt nodarbes, ko dari vienatnē, iespējams zemapziņā izvairies no sava partnera.

coffee

7. Vai kāds no jums ir zaudējis interesi par seksu?

Vai ir pagājis ilgs laiks, kopš jūs esat darījuši gultā kaut ko kopīgu, neieskaitot TV pārraižu skatīšanos vai sērfošanu internetā? Varbūt Tu vai Tavs partneris ir centies iesākt sarunu par jūsu pašreizējo seksuālo dzīvi, savukārt Tu vai otrs ir saņēmis izvairīgas atbildes? – Ja iepriekš jūsu seksuālā dzīve ir bijusi vētraina, piedzīvojumiem pilna un jūs neesat varējuši atrauties viens no otra, turpretī šobrīd – tā ir pieklususi un Tavs partneris nevar paskaidrot, kāpēc tas ir noticis, iespējams viņam vai Tev ir zudusi interese.

8. Vai jūsu kopīgie draugi ir sākuši uzdot jautājumus, kas ar jums ir noticis?

Jūsu kopīgie draugi redz un nojauš, ka kaut kas nav kārtībā, respektīvi, jūsu attiecības ir mainījušās, attiecīgi Tava attieksme pret partneri vai viņa attieksme pret Tevi arī publiski jau liecina, ka lietas ir pamainījušās un iespējams jūtas ir zudušas.

kid

Ja arī šobrīd saproti, ka esi gatavs šķirties no sava pašreizējā partnera, lasi, kā izšķirties civilizēti, pēc iespējas mazāk otru sāpinot. (Saite uz iepriekšējo rakstu – https://otrapuse.lv/lv/blog/ka-izshkirties-civilizeti)

Tava Otrapuse.lv

Informācijas avoti - Bustle.com, Thoughtcatalog.com., Mediate.com.