Pirmā kopīgā maltīte ir svarīga attiecību uzsākšanas procesā, jo tā rada iespaidu par to, kāda ir otra cilvēka gaume, kādas ir viņa manieres publiskās vietās vai ciemojoties pie otra, kā arī rada ieskatu cilvēka uzturā un dzīvesveidā. Lai gan maltīšu ieguves varianti ir dažādi – maltītes ieturēšana kafejnīcā vai restorānā, ēdienu piegāde uz mājām vai arī jautra vakara izklaide, gatavojot maltīti kopā pašu spēkiem – ir svarīgi zināt, kāda maltīte būs labākais variants, lai radītu labu priekšstatu, tāpēc esam apkopojuši pāris labas idejas, lai pirmais iespaids būtu neatvairāms un tikšanās būtu izdevusies. 

din123

Risotto

Šis ēdiens pavisam noteikti ir izgudrots pirmajiem randiņiem. Ēdiens ne tikai izskatās elegants, bet arī ir kompakts, kas nozīmē, ka tas nekritīs nost no dakšas vai karotes. Krēmīgais ēdiens ļoti patīkami satur kopā visas sastāvdaļas, tāpēc varat būt droši, ka saturs nenokritīs no galda piederuma pa ceļam uz tavu muti, neuzkritīs uz baltā krekla un nenosmērēs jauno galdautu. 

risotto

Lazanja
Lai tev nesanāktu „izgāzties kā vecai sētai” savas potenciālās otrās pusītes priekšā, spageti dakšas virpuļus un to sūkšanu mutē labāk ir nomainīt pret lazanju – sieraino ēdienu, kuru ir iespējams sagriezt gabaliņos un viegli nogādāt līdz mutei. Tev nebūs jāuztraucas par satura atdalīšanos, jo viss ir skaisti ietilpināts starp plakanajām pastas strēmelēm. Ja vēlies pievienot vairāk dārzeņu, ar lazanju labi sadarbosies kraukšķīgi cukīni salmiņi. 

Lasagne

Steiks 
Kurš teica, ka sarkanās gaļas ēšana vienmēr ir netīrīga? Steiks ir laba randiņu maltīte, jo to var sagriezt mazos gabaliņos un viegli ievietot mutē, kas nozīmē – nekādu taukainu vai lipīgu pirkstu, nekādas mērces pilēšanas. It īpaši tad, ja esat glaunā steiku restorānā un steiks klusībā „bļauj” pēc tevis, nebaidies izbaudīt sarkanās gaļas burvību. 

steak

Salāti
Pavisam vienkāršs un viegls ēdiens, kurš piepildīs vēderu, it īpaši tad, ja salātiem pievienosi vistu. Ieteikums: Atceries izvairīties no salātiem, kuru sastāvā ir kukurūza vai spināti, jo šīs sastāvdaļas pamanās iesprūst starp zobiem. 

Salad

Suši
Suši ēst ir ļoti viegli – zivs, rīsi un dārzeņi ir skaisti satīti jūras aļģu lapās. Ja tevi uzrunā sojas mērce, vari neuztraukties par tās pilēšanu, jo rīsi būs tavs palīgs un to uzsūks sevī. Uzmanies, ja vēlies pasūtīt speciālos piedāvājumus vai lielo izmēru suši, jo, cenšanās to ielikt mutē un košļāt lielo suši gabalu, nebūs patīkamākais skats. Labāk pieturēties pie standarta izmēra suši gabaliņiem. 

sushi

Kesadilja
Tā ir kā grilēta siera tostermaize, tikai labāka! Izkusis siers, mazi gaļas gabaliņi un citas gardas lietas starp divām mīkstā un siltām tortiljām. Tā tiek pasniegta mazās trijstūru formās un tās vieglā ēšana neatstās netīrību ne uz rokām, ne apģērba. 

quesadilla

Protams, neaizmirsti par pienācīgu dzērienu klāt maltītei. Ja esat nolēmuši malkot alkoholu, jebkuram no šiem ēdieniem ļoti labi pieskaņosies gards vīns, bet, ja nu esat izlēmuši, ka alkohols paliks citai reizei, vienmēr varat pieskaņoties ar gardu sulu sajaukumu vai pavisam viegli pagatavojamu bezalkoholisko kokteili. 


kokt


Lai gards un izdevies randiņš!
Tava Otrapuse.lv

 

Informācijas avots: Hercampus.com